Playstation 3Playstation 4Xbox 360Xbox One

Destiny

Destiny 1 Posted On
Posted By admin

Story

Je speelt een Guardian die de mensheid moet redden van de naderende ondergang en uitzoeken wat er aan de hand is met de traveller. De traveller is een gigantische bol die boven de aarde hangt. Lang geleden een gigantische bol genoemd de traveller kwam ineens te voorschijn in het zonnestelsel. Dit bracht veel goed voor de aarde, ook wel genoemd de gouden eeuw. De traveller deelde zijn technologie  en kennis met de mensheid. Hierdoor verdrievoudigde de mensheid omdat ze zich verspreide op de vele planeten in de melkweg.
Dit duurt niet voor lang. Na eeuwenlang van goede eeuwen komt abrupt een einde. Een kwade kracht genaamd the darkness, een grote vijand van de traveller duikt ineens op en roeit de mensheid uit.

Gameplay/missions

Aan het begin van het spel kan je kiezen uit drie klassen: Hunter, Warlock of Titan. Iedere klasse kan zijn  eigen speelstijl ontwikkelen en zal veelal te maken hebben met je super ability. De super ability laad je langzaam op tijdens het spelen, die je vervolgens los kan laten op je vijanden. Iedere klasse heeft zijn eigen super abilities

Hunter

Gunslinger bij het wapen Golden Gun
Bladedancer bij het wapen Arc Blade
Nightstalker bij het wapen Shadowshot (the taken king)

Titan

Striker bij het wapen Fist of Havoc
Defender bij het wapen Ward of Dawn
Sunbreaker bij het wapen Hammer of Soul (the taken king)

Warlock

Voidwalker met de kracht Nova Bomb
Sunsinger met de kracht Radiance
Stormcaller met de kracht Stormtrance (the taken king)

In het begin zal je het verhaal nog goed volgen. Dit door je door de story-missies te spelen en dit het zwakst onderdeel van Destiny. De gameplay is vrij simpel en niet lastig om te volgen. Of je schiet hordes vijanden dood terwijl je van punt a naar punt b gaat of je moet een bepaald punt verdedigen tegen een leger van vijanden. De eindbazen van sommige missies hebben geen gebrek aan creativiteit en moet je zelf heel creatief bedenken hoe je ze kunt verslaan. Het nadeel van sommige missies is dat je er wel 15 uur mee bezig bent en dat is aan het begin best vervelend en maakt het spel geen beste indruk.
Het spel moet het echt hebben van de first-person shooter tijdens de strike missies. Dit zijn ‘dungeons’ die je met andere guardians speelt, waar je tegen een pittige eindbaas moet vechten voor een dikke loot. Het leukste is om deze strike missies te doen met vrienden. Op hogere levels is het samenwerken tijdens de strike missies van essienteel belang. Wanneer je het maximum van level 20 bereikt, worden de strike missies een stuk uitdagender en is meer spanning tijdens het spelen.

Crucible

Als je je vaardigheden als guardian wil testen tegen een andere gaurdian, kan je dat doen in  de crucible. Tijdens de pvp-games worden stats van alle guardians gelijk getrokken. Hierdoor kan als level 6 tegen iemand opnemen van level 23. Dankzij je super abilities zal je zoiezo één of twee kills maken, ongeacht hoe goed of slecht je bent in shooters. Het maakt het niet uit of je hoog of laag bent om kans te maken op de gear die je kunt winnen aan het einde van het potje.

Tot slot

Destiny combineert alles wat we al kennen uit andere games goed samen voor een fantastische ervaring. Het spel is pittig en toegankelijk en combineert verschillende manieren van spelen waardoor iedereen voor zichzelf kan bepalen hoe hij Destiny doorbrengt. Het nadeel is het de missies aan creativiteit ontbreekt.

Pros

– Veel content
– Gameplay
– Graphics
– Goede shooting game

Cons

– Herhaling
– Wat meer vrijheid in de werelden
– Vrij snel uitgespeeld
– Verhaal vrij saai

Cijfer: 8/10

Related Post

leave a Comment