PCPlaystation 4Xbox One

Dying Light

Dying Light Posted On
Posted By admin

Story

Dying Light is een open world first person action-adventure survival horror video game. Het verhaal gaat over een undercover agent genaamd Kyle Crane die gestuurd is om een quarantine zone in de stad Harran te onderzoeken. Zijn missie is om Kadir “Rais” Suleiman te vinden. Kadir is een man uit de politiek die een bestand heeft dat Kyle’s bureau kan vernietigen. Als hij aankomt moet hij kiezen tussen het afmaken van zijn missie of de overlevende helpen.

Het bevat een vijand-besmette open wereld met een dag en nacht cyclus. Er zit een groot verschil tussen de dag en nacht cyclus. In de nacht zijn de vijanden agressiever en lastiger te verslaan dan overdag. De gameplay is gefocust op wapans-gebaseerde gevechten en parkour. Het spel bevat ook asymmetrisch multiplayer mode, four-play mode en co-operative multiplayer mode.

Gameplay

Houdt je van Dead Island dan is Dying Light ook een spel voor jou. De gameplay van Dying Light zit goed in elkaar en de besturing is perfect. De ‘free-running elementen’ zijn goed uitgewerkt en werken nauwelijks tot ergernis. Bij sommige gebouwen heb je wat nauwkeurige jumps nodig, maar dat is zeker geen probleem bij dit spel. Het kan in het begin was lastig zijn, maar zodra je dit onder de knie krijgt ga je dat behoorlijk leuk vinden. Als je het spel aan het spelen bent zie je soms wat gameplay elementen uit Far Cry en Assassin’s Creed. Ze hebben dat juist manier weten te combineren. Melee combat is goed uitgewerkt en het schieten werkt ook goed. De gameplay is echter wel waar Dying Light zijn charme vandaan moet halen als het verhaal niet klopt. Echter is is combat niet waarvoor je dit spel koopt. Dit spel koop je voor de parkour en het is heel goed. Je hoeft alleen maar een muur te lopen op 1 knopje te drukken. Wat fijn is omdat je dit bij de meeste games mist. Het enige jammere van het parkour is dat je alleen veilig naar beneden kan springen op een auto, zombie of vuilnisbak. Er zijn nog een knopje bij moeten hebben, zoals bij Assassin’s creed, om naar beneden te klimmen.

Dag/Nacht Cyclus

Je kunt het beste overdag je tijd besteden aan het zetten van vallen om de wezens en zombies zo ver mogelijk uit je buurt te houden. Er zijn ook safe-zones vol met UV-lampen, waar je heen kan vluchten. Tijdens de nacht komen je vaardigheden goed van pas, waar overdag zoveel mogelijk aan probeert te werken.
Overdag dienen de wandelende lijken vooral als slachtvee. De zombies zijn minder gevaarlijk, maar onderschat ze niet. S’nachts echter draaien de rollen om, en wordt Dying Light een survival-horror game. Zombies zijn sterker, en er verschijnen nighthunters die in je één klap dood maken. Daarentegen kan je na zonsondergang dubbele XP-punten verdienen. Deze kan je daar uitgeven aan meer mobibliteit een betere wapens.
De dag en nacht cyclus zorgt een fijne dynamiek in het spel. Overdag ben je voornamelijk bezig met het helpen van overlevende en het maken van safe zones. Is het duister dan het vooral sneaken en rennen voor je leven.

Pros

– Grafisch sterk
– Dag en Nacht cyclus is een goed element
– Zelf wapens bouwen
– Lekker doelloos rondrennen
– Zombies

Cons

– Geen boeiend verhaallijn
– Geluiden klinken soms hetzelfde

Cijfer: 8.8/10</h$>

Related Post

leave a Comment