Xbox 360Xbox One

Fable

Fable Posted On
Posted By admin

Fable/Fable Anniversary

Fable/Fable anniversary is een action role playing game. Fable is gemaakt in 2004 en geremaked in 2014. Het is precies hetzelfde spel alleen het ziet er allemaal wat beter uit.

Story

Het speelt zich af in de wereld van Albion, hoe vroeger Groot-Brittannië genoemd werd. Je begint als klein jongetje die voor zijn zus een verjaardagscadeau moet kopen. Als je deze aan haar
wilt geven ben je getuige van een aanval op je dorp door rovers. Je familie wordt vermoord en je zus wordt ontvoerd. Later wordt je opgepikt door Maze van de Heroes Guild. De Heroes Guild is een plek waar helden voor klaargestoomd voor de wereld. Na wat jaren in de Guild mag je weide wereld intrekken en missies voltooien. Als je slaagt in missies krijg je goud, status en ervaringspunten waarmee jezelf kan versterken. Na een tijd kom je erachter dat je moeder en zus nog leven en je hulp nodig hebben. Afhankelijk van jouw keuzes bepaal jij hoe de wereld eruit komt te zien en wat voor plaats jij daarin hebt. Het spel eindigt met een gevecht tegen Jack of Blades.

Gameplay

Je personage verandert van uiterlijk in de daden en beslissingen die jij neemt tijdens het spel.
Als je burgers dood en slechte daden verricht krijg je personage hoorns een rode gloed om zich heen. Bescherm je de burgers en verricht je alleen goede daden, krijgt je personage een gouden aura en trekt hij vlinders aan. Nadeel aan dit spel is dat je niet voor een jongen of meisje kan kiezen, wat in de andere Fable spellen wel is toegevoegd.
Je kan vechten met Melee wapens (zwaarden en maces) en Ranged wapans (longbows en crossbows) of gebruik maken van Magie.

Als je een quests klaar hebt of een vijand verslagen hebt, krijg je general experience en experience gebaseerd op of je met melee, ranged of magie gevochten hebt.
Om die experience te gebruiken is er de Heroes Guild is er een experience platform waar je op kan staan om ze uit te geven.
Je hebt Strength, Skill en Will. Strength en Skill hebben allebei 3 attributen. Strength heeft Physique, Health en Toughness. Skill heeft Speed, Accuracy en Guile.
Will is opgedeeld in drie groepen, Attack Spells, Surround Spells en Physical Spells.

Het fijne hieraan is dat je kan kiezen wat voor held je wilt worden. Je kan een held worden die veel gebruikt maakt van zwaarden en maces, een help die veel zijn pijl en boog gebruikt of een held die met Will zijn vijanden vermoord. Je personage gaat er ook anders uitzien als je voor één van deze drie. Bij Strength wordt je breder, sterk, maar je blijft klein. Bij Skill wordt je lang en kan gemakkelijk onopvallend je vijanden vermoorden. Bij Will wordt niet sterker of langer, maar je personage krijgt blauwe strepen op zijn lichaam.
In het spel kan nog veel meer gedaan worden. Je kan spullen kopen bij een trader en ze verkopen bij een andere trader voor meer geld. Het is mogelijk om huizen te kopen en weer verkopen aan mensen voor geld. Als je evil speelt is mogelijk om de inwoners te vermoorden hun huis over te kopen zodat je meer geld binnen krijgt. Het trouwen met een man en en vrouw is ook mogelijk.

Quests

Je hebt verschillende soorten quests. Gold zijn de mainquests en krijg je veel geld voor. Sidequests zijn silver en krijg je iets minder geld voor, maar deze bepalen vaak of je evil of good bent.
Bij iedere quest kan je boast gebruiken. Hier kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld naakt de quest te doen of geen schade krijgen voor meer geld. Voor het geld van je verdient aan de quests kan je wapens, kleding, eten, of potions kopen. Deze kun je halen bij verschillende traders of winkels.

Good/purity pros

Mensen vinden je aardig, geven je cadeau’s, korting in winkels en van traders en je bent meer aantrekkelijk.

Good/purity cons

Mensen volgen/stalken je overal, waardoor je soms vast komt te zitten. Je verdient minder geld.

Evil/corruption pros

Spullen slopen en mensen vermoorden is leuk, en zo af en toe een hele stad uitmoorden. Je verdient meer geld in de meeste gevallen. Winkel korting omdat ze bang voor je zijn.

Evil/corruption cons

Mensen rennen constant van je weg en dat is vrij vervelend als je met een winkel eigenaar probeert te praten. Meeste mensen vinden je niet aardig en je bent onaantrekkelijk.

Cijfer: 8/10

Related Post

leave a Comment