PCPlaystation 4ReviewsXbox 360

FIFA 16

FIFA 16 Posted On
Posted By admin

FIFA is een voetbalgame die ontworpen is door EA Sports. EA is begonnen met voetbalgames uit te brengen in 1992. Ze hebben niet alleen de standaard versie van het spel maar ze hebben ook EK en WK spellen gemaakt. Elk jaar komt er een nieuw spel met nieuwe updates van competities, teams en spelers, en ze proberen het spel ieder jaar te verbeteren op kwaliteit. EA heeft het contract verlengt met FIFA om spellen te blijven maken tot 2022.

FIFA 16 FUT

FUT is één van de populairste gamemodes die er is op het moment. FUT staar voor FIFA Ultimate Team. Tijdens FUT is het de bedoeling om je eigen team op te starten, als je je eigen club voor het eerst opstart krijg je een beginteam. Een begin team bestaat uit allemaal bronzen spelers en drie gouden spelers. Je hebt zes verschillende soorten kaarten, zo heb je brons, zeldzaam brons, zilver, zeldzaam zilver, goud en zeldzaam goud. Ik vind het een goed idee dat ze zo de spelers onderscheiden. Een goede speler die krijgt een gouden kaart, een mindere speler die krijgt een zilveren kaart en een speler die niet goed is krijgt een bronzen kaart.

Spelers krijgen niet alleen verschillende kleuren kaarten maar ook verschillende ratings, de ratings heeft EA bepaald door te kijken hoe de spelers tijdens hun wedstrijden in verschillende competities spelen.

Wat ik leuk vind aan FUT is dat je je eigen team samenstelt vanaf de eerste wedstrijd. Want voor elke wedstrijd die je speelt krijg je munten, met deze munten kan je heel veel dingen doen, zo kan je er spelers van kopen, je kan er coaches van kopen, tenues, badges en ballen. Het is erg belangrijk om een goed team op te bouwen want je tegenstanders waar je online tegen speelt hebben dat ook. Je kan ook niet zomaar elke speler in een team zetten, de spelers moeten ook nog eens met elkaar linken dan krijgen ze teamgeest. Als je spelers hogere teamgeest hebben dan kunnen ze bijvoorbeeld beter de bal aannemen en beter schieten dan dat ze minder teamgeest hebben.

Het linken van de spelers vind ik een heel goed systeem! Het werkt als volgt: alle spelers uit dezelfde competitie linken met elkaar, maar als je twee spelers van dezelfde club hebt linken ze nog beter met elkaar en krijgen ze meer teamgeest, als de spelers van de zelfde club zijn en uit het zelfde land komen linken ze perfect met elkaar. Spelers linken dus niet als ze niet uit dezelfde competitie komen, maar als ze niet uit dezelfde competitie komen maar wel uit hetzelfde land dan linken ze wel weer met elkaar. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe mijn tegenstanders online de meest creatieve teams in elkaar zetten, dit is ook heel leuk om zelf te doen maar hiervoor moet je wel veel van de spelers weten die in het spel zitten.

Je kan offline en online spelen, ik speel het meeste online omdat dat veel leuker is omdat ik het leuk vind om mijn tegenstanders helemaal weg te spelen. Als ik online speel, speel ik meestal toernooien omdat je dan nooit weet hoe goed je tegenstander eigenlijk is en je weet niet wat je er van kan verwachten. Als je divisies speelt dan weet je dat je tegen soort gelijkwaardige tegenstanders speelt wat soms  lastig is en kan frustrerend zijn omdat je dan misschien wat minder wint. Als je een toernooi wint krijg je wel een mindere beloning dan als je een divisie wint.

Wat nieuw is in FIFA 16 is de FUT Draft, FUT Draft is een gamemode die je de kans geeft om de betere spelers van het spel uit te proberen. Om te beginnen kies je een opstelling uit, je hebt keuze uit 5 verschillende opstellingen die je willekeurig krijgt van het spel. Hierna kies je je aanvoerder uit, ook nu heb je keuze uit 5 verschillende aanvoerders, deze zijn niet altijd heel goed maar meestal zit er wel één hele goede speler bij. Als je je opstelling en je aanvoerder hebt gekozen dan zie je dat de rest van het team nog leeg is, de rest moet je ook zelf invullen.

Voor elke positie heb je weer een keuze uit 5 verschillende spelers, ook de wisselspelers en de reserves moet je zelf kiezen. Als je dat allemaal gedaan hebt moet je een coach kiezen die het beste is voor het team. FUT Draft vind ik één van de leukste game modes die je kan spelen in FUT omdat je de betere spelers van het spel kan gebruiken die anders moeilijk te krijgen zijn. Met het team dat je nu gemaakt hebt ga je in en toernooi spelen, het ligt eraan hoever je komt in het toernooi, je kan maximaal 5 wedstrijden spelen. Als je alle wedstrijden wint krijg je de beste beloning.

Wat ook hartstikke leuk is om te doen in FUT is pakjes kopen, je kan bronzen, zilveren en gouden pakjes kopen. Uit deze pakjes heb je kans op de betere spelers te krijgen ook al is die kans erg klein. Zelf doe ik dit elk jaar weer in de hoop op een paar goede spelers, het is niet alleen erg leuk om te doen maar ook erg verslavend. Deze pakjes kan je kopen met je munten die je tijdens het spelen van FUT krijgt of je kan FIFA-Punten kopen, dit kost je dan wel geld en als je niet oppast kan je dit zomaar veel geld gaan kosten.

FIFA 16 Prof Clubs

Met Prof Clubs heeft iedereen een eigen speler gemaakt en heeft iedereen een eigen positie. Prof Clubs is heel leuk om te doen met een aantal vrienden omdat je allemaal je eigen speler bestuurd moet je zo zien te winnen.

Door wedstrijden te spelen krijg je verdiensten, deze verdiensten zijn verschillend, zo heb je als je je eerste doelpunt scoort gaat je schieten omhoog en zo heb je nog veel meer verdiensten die je kan behalen en zo kan je je eigen speler een echte prof maken. Wat erg leuk hieraan is, is dat je net zoals FUT in een divisie speelt en dat je zo tegen anderen teams online moet spelen. Als je een divisie wint dan heb je je automatisch geplaatst voor het toernooi dat eens in de zoveel tijd aan een toernooi mee mag doen.

FIFA 16 Carrière

Dit is mijn favoriete gamemode die er is in FIFA, want je hoeft je hiermee nooit te vervelen. Met carrière mode kies je een team naar keuze, met dit team krijg je verschillende doelstellingen zoals win de competitie, win de beker en als jou team meedoet in de Champions League kan je als doelstelling krijgen dat je deze moet winnen. Wat ik hier het leukste aan vind is dat er geen limiet is aan spelers kopen en verkopen, natuurlijk heb je een budget waar je niet overheen kan gaan dus word het goed onderhandelen met clubs voor de spelers die jij wilt hebben. Om zo’n team op te bouwen is super leuk om te doen omdat iedereen een ander team maakt en iedereen zijn eigen technieken invoert voor en een eigen opstelling heeft.

Je moet ook je spelers te vrede houden en ze moeten fit blijven, om dit te doen moet je af en toe je spelers wisselen en andere spelers gebruiken. Je spelers kunnen natuurlijk niet alle wedstrijden achter elkaar spelen. Dus is het de uitdaging om je selectie zo breed mogelijk te houden, dit kan door middel van nieuwe spelers kopen of spelers uit je jeugdopleiding halen en scouts inhuren. Het leuke van carrière is dat je je eigen seizoen speelt en geen één seizoen is het zelfde hierdoor vind ik dit de leukste game mode in FIFA 16.

Pros

– Meerdere gamemodes
– Verbeterde carrière
– Fut Draft

Cons

– Verdedigen

Cijfer: 8/10

Related Post

leave a Comment