PCPlaystation 4ReviewsXbox 360

FIFA 17

Fifa 17 Posted On
Posted By admin

FIFA is een voetbal game die on en offline gespeeld kan worden. FIFA is een van de meeste gespeelde games ter wereld vandaar deze review waarbij je een beter beeld van FIFA kunt krijgen.

Nieuwe gamemode

In FIFA 17 heeft EA samen met Frostbite een nieuwe gameplay ontwikkeld genaamd ‘The Journey’. In The Journey ben je de jonge Alex Hunter die aan het begin van zijn carrière als profvoetballer staat. In deze gamemode kun je een premier league club kiezen waarbij je met Hunter je carrière gaat beginnen. Het is de bedoeling dat je doormiddel van goed spel, goede trainingen en doelpunten jezelf in de basis voetbalt en zo een belangrijke speler in het team wordt. Deze gamemode heeft wat weg van de in oudere FIFA versies ‘speel als prof’. The Journey is wel veel geavanceerder dan speel als prof omdat je een veel uitgebreider beeld krijgt van het privéleven van Alex Hunter, zo speel je de eerste wedstrijd met een kleine Hunter en krijg je naar mate het seizoen vordert steeds meer leuke en minder leuke verrassingen. De geruchten gaan rond de er in FIFA 18 een vervolg komt op The Journey.

Gamemode

Vernieuwde(verbeterde) gameplay

FIFA 17 is op verschillende gebieden aangepast in vergelijking met de oudere versies. EA is onder andere hard aan het werk geweest met de pass functies, de fysieke duels, schoten en standaardsituaties. Zo kun je bij het dubbel indrukken van de schietknop de bal hard en laag over de grond schieten waardoor je meer kans hebt op een doelpunt. Ook kan je deze actie gebruiken bij het koppen waardoor de bal naar beneden wordt gekopt in plaats van over het doel.

De nieuwe passmethode

Bij de nieuwe passtechniek is het een stuk makkelijker om een speler een vrije schietkans voor het doel te geven en heeft de aangespeelde speler bij een goed uitgevoerde pass meer tijd en ruimte om een goede beslissing te nemen. Ook zijn de passes op deze manier een stuk harder dan de normale passes, wel kost het even tijd om de techniek perfect onder de knie te krijgen maar oefening baart kunst. De pass werkt als volgt: druk op kruisje/driehoekje (A/Y) en houdt tegelijkertijd R1(RB) en wijs met de linkerstick in de richting waar je de bal naartoe wilt.

passmethode

De fysieke duels

Wanneer je wordt ingespeeld kun je de bal afschermen doormiddel van R2(RT) op deze manier is het makkelijker om de bal aan te nemen en af te schermen voor je tegenstander. Wel is het gelukkig realistisch en winnen grote, sterke spelers deze duels van de kleine spelers.

De standaardsituaties

Bij vrije trappen van een lange afstand en hoekschoppen kun je zelf kiezen waar je de bal wilt plaatsen en is het niet meer zoals in oudere FIFA’s blind de bal voorgeven maar moet je de bal goed plaatsen zodat je een schot of kop kans kan creëren. Ook de penalty’s zijn veranderd en veel mensen vinden deze lastig om te nemen. Het is mogelijk om de begin positie van de speler te veranderen, vervolgens moet je met de loopstick naar voren duwen zodat de speler gaat lopen. Nu moet je met de loopstick in de richting van wijzen waar je de bal naartoe wilt schieten en de schietknop indrukken zodat de bal snelheid en hoogte krijgt. Al deze standaardsituaties zijn wel te beoefenen in de trainingen op FIFA 17. En zoals met de meeste dingen in FIFA oefeningen baart kunst.

Ultimate team

In FIFA 17 zijn er net als in FIFA 16 weer nieuwe dingen toegevoegd aan FUT zo werd in FIFA 16 draft toegevoegd, een speltype die in FIFA 17 nog steeds gespeeld kan worden maar ook is de weekend league erbij gekomen. De league speelt zich af in het weekend. Het doel is om 40 wedstrijden te spelen en zoveel mogelijk van die wedstrijden te spelen waardoor je hoger in de weekend league komt, hoe meer wedstrijden je wint hoe beter de beloningen zijn die je krijgt. Om je te kwalificeren voor deze league kan je van maandag t/m donderdag kwalificatie wedstrijden spelen waarbij je je aan verschillende voorwaarden moet houden die elke dag weer verschillen zoals een team waar maar 1 nationaliteit in voorkomt. Als je je gekwalificeerd kun je van vrijdagavond 8 uur tot zondagavond de wedstrijden spelen en krijg je de donderdag erna je beloningen.

Ultimate team

Updates

FIFA 17 wordt nog steeds geüpdatet zodat alle kleine foutjes eruit worden gehaald. Zo worden bijvoorbeeld de dingen die te overpowered zijn eruit gehaald of minder sterk gemaakt zodat het spel leuker en realistisch blijft.

Related Post

leave a Comment