PCXbox One

Halo 5

Halo 5 Guardians Posted On
Posted By admin

Het begin

De intro van het spel begint sterk met een introductie voor een nieuwe character die je speelt, Locke en zijn spartan team: Team Osiris. Het begint met een geweldig shot waar zijn team uit de pelican springt en al dalend Covenent en Prometheans neer schieten. Als ze eenmaal landen begint het spel, en krijg je gelijk een volledig arsenaal aan wapens en gelijk alle soorten vijanden die je mag gaan verslaan. Het begint goed met veel actie en gelijk een sprong in de goede richting, beetje wat Halo 4 ook had. Maar er komt een moment dat je de draad kwijt raakt omdat het verhaal een beetje kriskras door elkaar en is het moeilijk te volgen, en verder de focus op de Prometheans ligt dat ik zelf wat minder aantrekkelijk vind.

Het verhaal

Het verhaal begint met een klop jacht op Team Blue, het team van de Master Chief, waar Team Osiris achteraan zit. Het levert ook nog vrij wat geweldige momenten op. Maar de focus ligt vooral op de Prometheans, dat naar mijn mening niet heel geweldig is, met een beetje eentonig verhaal is er niet veel bijzonders aan. Het begint dus goed maar het neemt snel af en is niet iets waarvoor je door wilt blijven spelen in mijn geval.

Gameplay

De gameplay is net zoals elke andere Halo, het voel goed en vloeiend aan en het is met de oude vertrouwde controls. Het is vooral wat we gewent zijn veel schieten met de eventuele powers die je hebt in je suit, tegen de bekende enemies die er in de vorige games geïntroduceerd zijn, met dat in gedachten wel een beetje jammer dat er geen nieuwe enemies zijn, en het gebruik van de voertuigen voelt ook normaal en goed aan en is met de tijd beter op geworden. Het wapen arsenaal is ook goed en groot en de wapens kunnen nu allemaal in gezoomed worden dat eerst niet mogelijk was, maakt de speel ervaring nog veel leuker.

Multiplayer

De multiplayer was altijd wel leuk in Halo, maar in Halo 5 hebben ze er een schepje bovenop gedaan. Er zijn twee nieuwe gamemodes bij gekomen die het nog leuker maken, een grote objective based gamemode en een 4v4 dead match met rondes. Het is naar mijn mening de beste multiplayer voor Halo tot nu toe, en met veel variatie en voor elke gamer is er weer een andere soort gamemode. Ook op de epsorts scene heeft het ook wat meer impact, want de modus die gebruikt kunnen worden zijn meer gebaseerd op skill dan op wie er het snelst bij de betere wapens komt en dan een killing spree haalt. Voor de multiplayer alleen zou ik het al aanraden om het toch een keer op te pikken.

Mijn mening

Na het goede begin van het verhaal in campaign viel het al snel een beetje tegen, hoewel het idee er leuk uit ziet was het verhaal overbrengen een beetje achter gesteld. Ook zat er niet veel variatie in de boss fights en raak hem op de juiste plek anders dan ben je wel even bezig. Maar over de multiplayer ben ik wat meer tevreden mee, het is vol actie en de lol gaat er niet zo snel af als je zou denken. Het spel zou ik aanbevelen als je multiplayer shooters goed vind, als je puur van single player games houd en speelt voor de story zou ik deze laten staan, tenzij je natuurlijk een grote fan bent van de Halo series.

Pros

– Wapens voelen goed aan
– Gameplay voelt smooth aan
– Graphisch ziet het er goed uit
– Multiplayer is goed

Cons

– Story is vrij matig
– Voelt meer aan als een multiplayer game
– Singleplayer kan repetitive worden

Cijfer: 8/10

Ik geef het toch nog een 8 omdat de multiplayer veel goedmaakt voor de matige singleplayer, maar als ik de singeplayer een apart cijfer moest geven zou ik er een 7 voor geven, en de multiplayer een dikke 9.

Related Post

leave a Comment