PCPlaystation 3Playstation 4ReviewsXbox 360Xbox One

Metal Gear Solid V The Phantom Pain

Metal Gear Solid Posted On
Posted By admin

Releasedatum: 1 september 2015
Serie: Metal gear
Ontwikkelaar Kojima Productions
Platforms: Playstations 4, Xbox one, Playstation 3, Xbox360, Microsoft Windows
Prijzen: The game award for best score/soundtrack, The game award for best action/adventure

De game

Metal gear solid Phantom Pain is het vijfde deel van de Metal Gear Solid serie.
Waarbij ze het helemaal anders gedaan dan in de vorige 4 delen want inplaats dat je een single player game speelt met een vaste map en storyline betreed je hier een hele open wereld.

Het verhaal

Het verhaal van The Phantom Pain speelt zich af na Metal Gear Solid 3 Peace walker en Ground zeroes. Waardoor wanneer iemand dit spel koopt zonder de vorige games te hebben gespeeld is het wellicht teveel en heb je te weinig kennis om het verhaal te begrijpen.

Een Metal Gear zonder verhaal?

Bij de indrukwekkende opening neemt het verhaal een plek op de achtergrond om jouw zelf de beslissingen te laten nemen. Deze totale vrijheid, gecombineerd met de – tot in perfectie gemaakte gameplay zijn de ware sterren van deze Metal Gear en zorgen ervoor dat geen ervaring hetzelfde is.
De gemiddelde opdrachten ‘Missies’ bestaat uit het uitschakelen van een doelwit of het bevrijden van een bepaalde persoon. Hoe je dit aanpakt en welke middelen je hier bij gebruikt is helemaal aan jezelf.
Het zorgt ervoor dat The Phantom Pain een bron van oorlogsverhalen word die voor iedere speler anders zal zijn.

Eerste missie

In de eerste missie krijg je de opdracht om een hoge officier uit te schakelen die zich op een onbekende locatie bevindt. Wel zou er een vertaler aanwezig zijn in een dorp, die ik zal kunnen volgen en mij naar de officier te leiden. Op flinke afstand bracht ik de locatie van soldaten en hun bewegingspatronen in kaart door om het dorp te spelen en met de verrekijker te scannen. Na meerdere soldaten te verrassen en hun te ondervraagd ontdekte ik de locatie van de officier ik met mijn sniper hem proberen uit te schakelen wanneer de zon opkwam en ik hem niet meer zag. Dit laat zien dat in het spel van alles kan gebeuren en je echt overal rekening mee moet houden het is een supertof spel maar het is wel erg moeilijk.

Gebeurtenissen

Alle gebeurtenissen uit het verhaal zijn compleet willekeurig bijvoorbeeld de zon die ineens opkomt niets is gescript of staat tevoren vast. Er is geen goed of fout en daarom werkt de open wereld zo goed. Waar eerder Metal Gear-games je echt aan de stealth modus moest aanhouden kan je bij dit spel ook gewoon los gaan en in een dorp rennen en iedereen beginnen af te knallen. Het maakt niet uit hoe je de opdracht uitvoert zolang je bijvoorbeeld het hoofddoel maar uitschakelt doe je dit door naar hem toe te rennen met een machine geweer of met een sniper het kan allemaal.

Wat vind ik van deze game?

Ik vind deze game supertof ik heb alle vorige delen ook gespeeld dus ik vind de game serie sowieso al tof en ben een fan. Alleen vind ik het minder dat je in een vrije wereld speelt dit geeft wel meer vrijheid alleen moet je veel meer zoeken naar de main Missies waardoor je soms van het echte verhaal afwijkt.
De graphics van dit spel is wel echt supergoed de movement is supergoed gescript en je hebt echt veel vrijheid ook het feit dat je op je paard kan rijden naar plekken toe is goed bedacht.

Een zekere aanrader!

Pros

– Graphics
– Het verhaal
– De vrijheid
– Missies

Cons

– Teveel vrijheid voor sommige gamers
– Wijkt snel af van de main missies
– Veel zelf zoeken

Cijfer: 7.8/10

Related Post

leave a Comment