PCReviews

Rising Storm

Rising Storm Posted On
Posted By admin

introductie

Ik ben niet de beste in Rising Storm. Het vereist een strategische niveau van denken die ik verleerd ben van jaren lang Call of Duty spellen. In een realistische setting waar iedere kogel je fataal kan zijn. En niet net als Call of Duty fast paced schietpartijtje. Nee rising storm is een serieus denkspel waarbij je alles van te voren moet plannen met je team zodat je vijanden kan verassen.

Setting

Het speelt zich af in de periode tussen 1940 tot 1945, Je kunt dus spelen in bekende slachtvelden zoals het offensief in Stalingrad of je kiest er voor om rond de Amirikaanse pacific te spelen na het bombardement van het Amerikaanse Pearl Harbor.

Gameplay

Het spel zelf speelt goed als een point based warfare game waar je tot wel 64 vs 64 kan spellen. De bedoeling is dat je een punt defend of attackt. Je hebt ook wel eens games dat de lobby niet vol is met spellers dan wordt de legen plekken gevuld door een ai dat betekend niet meteen dat je gehinderdJe hebt ook wel eens games dat de lobby niet vol is met spellers dan wordt de lege plek gevuld door een ai dat betekend niet meteen dat je gehinderd bent als team want de reactie vermogen van de ai is goed.

De 1st person coversysteem werkt goed door dat je niet met je hele lichaam uit cover hoeft te gaan om vijanden te zien hier voor kan je handig alleen je hoofd uitsteken. Wanneer je vijanden ziet kan je blind schieten of beetje uitsteken om te schieten . Maar wanneer je uitsteek heb je grote kans om neergeschoten te worden. Je hebt ook een gewicht systeem die bij houd hoe meer mags, wapens, granaten je hebt hoe langzamer je loopt en hoe minder lang je conditie het vol houd.

Het spel maakt ook gebruik van bullet drop, waar je als foot soldier niet zo veel last van hebt omdat je vaak doelwitten binnen de 100 meter hebt. Maar als sniper of een ondersteuner met een machinegun heb je wel te makken met de bullet drop om dat je dan vaak te maken hebt met een afstand tussen 200-500 meter, maar na een tijdje spellen wen je eraan en begin je de afstand te schattenDe gameplay voor de tanks is in 1st person wat er geweldig eruit ziet. Om je taak te weten in de tank heb je keuzen uit gunner, driver, loader of commander. Je hebt jammer genoeg maar 2 tanks in de game, de soviets hebben de T-34 en Nazi Duitsland heeft de Panzer IV. Ook kan je de optie aan zetten om mede soldaten mee te nemen op de achterkant van de tank , maar dat maakt de soldaten wel een gemakkelijk doelwit voor de vijanden.

Conclusie

Wie genoeg heeft van de Call of Duty’s en de Battlefields moet zeker Rising Storm proberen 64 vs 64 gevechten of realistische gevechten waar bij iedere kogel ook echt telt.

Pros

– Goede wapens
– Iconische slagvelden
– Heel realistische

Cons

– Geen een player campaign
– kleine bugs en glitches

Cijfer: 8.9/10

Related Post

leave a Comment