PCPlaystation 4ReviewsXbox One

The Division

The Division Posted On
Posted By admin

The Division is een open-world RPG. Een allesverwoestende pandemie raast door New York. Een voor een vallen de voorzieningen uit. Zonder water en voedsel, duurt het slechts dagen voordat de samenleving in elkaar stort. The Division, een opzichzelfstaande geheime eenheid, wordt op actief gesteld.

Verhaal

Op black friday in New York is er een virus op het geld geplaatst om de mensen te infecteren. In een korte tijd is heel New York in rep en roer. Ze sluiten New York af om het virus niet verder te verspreiden. The Strategic Homeland Division (SHD) of in het kort “the division” wordt geactiveerd om de mensen in New York te helpen in deze tijd tegen mensen zoals de groep van een division agent die zijn eigen gang is gegaan en een groep heeft gemaakt genaamd “Last Man Battalion” (LMB). Met hulp van de Joint Task Force (JTF) moeten de division agents New York weer veilig maken. Je krijgt hierbij hulp van Faye Lau die je alle informatie geeft die je nodig hebt.

Dark Zone

De dark zone is een zone in New York waar het virus het hardst toegeslagen is. Daar moet je ook eerst door een poort heen om in de dark zone te komen. Als je in de dark zone bent zijn de NPC’s een stuk sterker. Ook moet je uitkijken voor andere spelers. The division kan je voor het meest singelplayer spelen maar als je de beste loot wil moet je naar de dark zone. Daar vind je de beste loot maar dat moet je met een helikopter weg laten halen. Maar zodra je de helikopter inroept krijg je op de map te zien dat er iemand z’n items wil extracten. Daardoor komen er vaak mensen daar naar toe om je loot te stelen. Ook NPC’s komen om het moeilijker te maken.

Gameplay

The division heeft heel veel goede dingen in het systeem zitten. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg dingen die veranderd moeten worden. In de game werken ze met verschillende zeldzaamheid, worn, standard, specialized, superior en high end, waarin worn het slechtste en high end het hoogste. De verschillende soorten wapens, shotguns, submachine guns, assault rifles, marksman rifles, light machine guns en sidearms. Het is een spel waarin grinding wel echt nodig is.  Er zijn namelijk verschillende stats op wapens en je krijgt over het algemeen niet meteen de stats die je wil en moet je dus de levels telkens opnieuw doen en dat kan dus wel eens erg frustrerend zijn.

Persoonlijke mening

Persoonlijk vind ik the division een heel erg leuk spel. Je kan gewoon van New York genieten in een post apocalyptic setting of alleen maar grinden voor loot. Een van de grotere min punten vind ik is dat je voor dit spel een groep vrienden nodig hebt om te spelen. Je kan namelijk moeilijk overleven in de dark zone als je geen vrienden hebt om je te helpen. Voor de rest is het een super leuke thirth person shooter.

Pros

– Mooie map
– Veel te doen
– Goede expansions

Cons

– Je hebt vrienden nodig wil het echt leuk worden
– Veel glitches
– Slecht geoptimaliseerd

Cijfer: 7/10

Related Post

leave a Comment