Reviews

Warcraft de film

Warcraft Posted On
Posted By admin

Het verhaal is een hervertelling van Warcraft: Orcs and Humans, de RTS-game uit 1994. Het is onder andere geschreven door Chris Metzen, die sinds jaar en dag verantwoordelijk is voor de artwork en creatieve begeleiding van de gamereeks. De Warlock Gul’Dan leidt een Warband Orcs door de Dark Portal, om de mensenwereld Azeroth te overheersen. De Mensenkoning Llane krijgt de onmogelijke taak om zijn rijk te verdedigen tegen een buitenaards ras dat van bloedlust en razernij lijkt te leven. De oorlog fungeert als achtergrond, en je vangt slechts af en toe een glimp van de invasie maar op. De film richt zich meer op wat er in beide kampen achter de schermen gebeurt, en hoe de hoofdrolspelers van beide rassen hun deel in het stoppen van de oorlog hebben. De film neemt weinig adempauzes terwijl die je door een twee uur durende achtbaan meesleurt.

Doordat de film zo snel gaat, zijn er maar weinig personages die echt verteld worden. De daadkrachtige koning, de dappere soldaat, de enthousiaste  maar onervaren magiër: ze komen allemaal voorbij.Er staat een epische oorlogsmacht op de stoep. Er is geen tijd voor drama, want er is werk aan de winkel. Er wordt alleen aandacht gegeven aan wat belangrijk is in het plot en de film remt daardoor zelfs in de rustigere stukken nauwelijks af. De regisseur heeft laten weten dat er aan zo’n veertig minuten is geknipt, maar de naden hiervan zijn niet te zien. De die hard fans van de Warcraft-serie kunnen met hun kennis van het verhaal de rest invullen, zonder dat ze tegen grote verrassingen aanlopen.

De film gaat voor nieuwelingen misschien net te snel. Als je je niet overgeeft aan slechts dat wat de film je vertelt, dan raak je wellicht wat overrompeld. Er zitten Draenei’s  in de film, maar daar wordt verder niks over verteld als je er niks van afweet weet je dus ook niet wat deze karakters zijn. Hierdoor is de film iets teveel voor de fans alleen.

Qua graphics zit de film geweldig in elkaar en Warcrafts specifieke stijl is perfect naar het doek vertaald. De Orcs zijn precies dezelfde als uit de games, de steden zijn onmiddellijk herkenbaar en zodra de mensen hun pantser aantrekken is het plaatje compleet. Vooral de krachtige en dramatisch magie verdient een pluim. De gevechten zijn bloederig en hebben een zekere impact die vaak waar veel films voorbeeld aan kunnen nemen. Er zijn momenten dat de mensen sterk afsteken tegen een volledig met de computer gegenereerde achtergrond, maar al met al leidt dat niet van het totaalplaatje af. Het uiterlijk van de film komt duidelijk uit het hart van iemand die de serie kent, Warcraft behoudt zijn identiteit.

Die identiteit wordt in alle kleine details extra benadrukt. Een Murloc die je ziet naast de brug. het uiterlijk van de aan magie verslaafde High Elves, de layout van de taverne in Goldshire, alles klopt. Tegelijkertijd wordt de verleiding weerstaan om de film vol te proppen met elementen die er niet thuis horen. Immers speelt deze film zich voor World of Warcraft af, dus is er geen plek voor Mechanohogs, Tauren en Gnomes. De setting van de film smelt daarom prima met het verhaal samen, en het is duidelijk dat hart van de film op de goede plek zit.

Warcraft slaagt uiteindelijk in het vertellen van een verhaal dat niet aan langdradige expositie gebonden is. Hierdoor neemt de film de fans van de games een stuk serieuzer en trakteert hij hen op een van de best gameverfilmingen van dit moment. Nieuwkomers missen echter de expositie en zien daardoor door de bomen het bos niet meer, maar kunnen – mits ze bereid zijn meegevoerd te worden – uiteindelijk nog van een fantasievolle actiefilm genieten. Duncan Jones weet overduidelijk waar hij het over heeft, en zijn revisies aan het script doen zowel de Alliance als de Horde eer aan. Een vervolgfilm waar de losse eindjes meer expositie krijgen is meer dan welkom, maar tot die tijd is Warcraft op zichzelf staand een actievolle film met een unieke identiteit in de filmwereld.

Eigen mening

Ik zelf heb Warcraft en World of Warcraft gespeeld en weet dus het verhaal dat is verfilmd waardoor ik het al gauw een supertoffe film vind en het is echt herkenbaar en identiek aan het verhaal verbonden en super goed verfilmd. Ook voor de niet kenners is deze film een aanrader de actie in deze film de scenes zijn super mooi en de graphics zijn geweldig een dikke aanrader!

Pros

– Graphics
– Goed het warcraft verhaal aangehouden
– Film zit goed inelkaar
– Actie scenes

Cons

– Onduidelijk voor de nieuweling die het spel Warcraft niet heeft gespeeld
– Moeilijk te volgen

Cijfer: 8.6/10

Related Post

leave a Comment